© Getty Images

Bloembollen in zeer natte grond? Met deze bloeiers kan het!

De meeste bloembollen rotten in te vochtige grond, maar deze drie bollen hebben er enkel baat bij. Ontdek drie mooie voorjaarsbloemen die uitbundig bloeien op natte grond.

3 bloembollen voor natte grond

Een algemene regel bij het planten van bloembollen is dat je ze niet in drassige grond mag planten. Dat geldt dan ook voor het grootste deel van de bloembollen. Want oorspronkelijk komen bijna alle bollen zoals narcissen, tulpen en hyacinten uit droge gebieden in bijvoorbeeld Turkije, Libanon, Irak of de Himalaya-streek.

Toch zijn er ook een aantal bloembollen van bij ons. En die voelen zich – uiteraard – prima thuis in heel natte grond! Een ideetje voor langs de vijverrand of een vochtige plek in jouw tuin?

Kievitsbloem

Bloembollen natte grond
© Getty Images

Een van de eerste bloembollen die in het najaar de grond in mag, is de kievitsbloem (Fritillaria meleagris). De wilde variant komt van nature voor in drassige weides, maar het bolgewas steelt evenzeer de show in je tuin of op je terras.

Indianenbloem

bloembollen natte grond
© Getty Images

Indianenbloem of prairielelie (Camassia) bloeit vanaf mei. Per stengel bloeit ze in trossen van wel 100 stervormige bloemen. De bloem komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika waar ze vooral langs oevers groeit. Toch kun je deze bloem ook perfect in jouw tuin planten, zolang de grond maar niet te droog is. Het is een ideale bloembol om te planten in vochtige schaduw.

Zomerklokje

bloembollen natte grond
© Getty Images

Laat je niet misleiden door haar naam want het zomerklokje (Leucojum aestivum) bloeit wel degelijk in april. Ze lijkt op een sneeuwklokje (Galanthus), maar ze heeft wel tot zeven bloemen per steel en geelgroene stippels op de punten van de bloemblaadjes. Ze is ook groter dan het sneeuwklokje.

Wanneer het sneeuwklokje is uitgebloeid, is het zomerklokje aan de beurt. In het wild groeien zomerklokjes in vochtige weiden en langs de oevers van poelen en beken, maar helaas zijn ze in België heel zeldzaam. Plant ze in grote aantallen bij elkaar, dan krijg je een wondermooi resultaat.

Veel plezier met het planten van je bloembollen!

Zot van bloembollen? Mis dan zeker dit niet:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content