Met deze planten help je de bijen in je tuin

Pesticiden, een gebrek aan voeding en vervelende parasieten zorgen ervoor dat de bijen het steeds moeilijker hebben om te overleven. Gelukkig zijn er heel wat dingen die jij kunt doen in je tuin om onze geel-zwarte zoemers te helpen. Tuinexperte Laurence geeft tips en uitleg!

Bekijk de video

Van levensbelang

We staan er te weinig bij stil, maar bijen zijn voor ons van levensbelang. Zonder hen zouden we amper te eten hebben, want bijen bestuiven maar liefst 75 procent van onze groenten en fruit. Reden te meer dus om goed zorg te dragen voor deze nuttige insecten en voldoende eten voor hen te voorzien. Dat kan onder meer door nectar- en stuifmeelrijke bloemen in je tuin te zetten. In bovenstaande video legt Laurence uit welke bloemen dat precies zijn.

Een eigen nestje

Naast eten hebben bijen ook een plaats nodig om te wonen. Wilde bijen en hommels maken meestal een nestje onder de grond, maar solitaire bijen hebben een andere woonplaats nodig om hun eitjes te kunnen leggen. In de video toont Laurence wat voor hen een geschikte woonplaats is.

Meer lezen over de bijen in je tuin? Lees dan zeker dit artikel met nog meer tips en uitleg!

Meer video’s met Laurence: