Zo verpot je een cactus zonder jezelf te prikken

Zo verpot je een cactus zonder jezelf te prikken
Getty Images

Een cactus in huis is hip én makkelijk. De plantjes hebben maar weinig verzorging nodig. Wil je je cactus verpotten naar een ruimere pot? Dan hebben wij enkele goeie tips om je zeker niet te prikken aan de naalden.

Kies de juiste pot

Als je een cactus verpot, is het belangrijk om een pot te kiezen die minstens 3 centimeter groter is dan de pot die je op dit moment gebruikt. Zorg ervoor dat er zeker ook een gat aan de onderkant zit, zodat het overtollige water steeds kan weglopen.

Dit heb je nodig om een cactus te verpotten

  • Stevige handschoenen
  • Krantenpapier
  • Hydrokorrels
  • Potgrond voor cactussen

Zo ga je te werk

Start met een laagje hydrokorrels in de nieuwe pot. Duw de korrels aan met wat grond. Doe daarna je handschoenen aan en neem het krantenpapier erbij. Wikkel het papier voorzichtig rond de cactusplant en haal hem zo uit de pot. Dankzij je handschoenen en het krantenpapier zul je niets meer voelen prikken. Je kan de cactus nu makkelijk in z’n nieuwe woonst plaatsen en aanduwen met de rest van de grond.

Bron: Libelle.nl, beeld: Getty Images

Las je deze handige artikels al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)