Zo krijg je makkelijk theeranden uit je kop

Zo krijg je makkelijk theeranden uit je kop

Zwarte thee kan snel bruine randjes aan de binnenkant van je favoriete kop maken. Niet makkelijk om ze er weer af te krijgen, maar geen nood: wij hebben hét trucje gevonden!

Het beste is natuurlijk om je kopje meteen na het drinken af te spoelen. Lukt het niet meteen of vergeet je het soms? Geen probleem, probeer in dat geval dit trucje eens uit.

Citroen

Citroen is een wondermiddel voor heel wat schoonmaakklusjes. Wist je dat je er ook theeranden mee te lijf kunt gaan? Doe simpelweg wat zout op een citroenschil en wrijf ermee over de rand. Je zult zien: het verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Theeranden in de pot

Zit er een rand aan de binnenkant van je theepot? Vul ‘m dan met heet water en knijp er een citroen in uit. Laat het mengsel een nachtje in de theepot staan en je kunt de rand er ’s anderendaags makkelijk afwrijven.

3x andere trucjes

Werkt het niet? Dan is de aanslag te hardnekkig of het materiaal van je kop te absorberend. Misschien werken deze trucjes wel:

  • Haal de rand weg met tandpasta.
  • Vul je tas met water en laat er een bruistablet voor kunstgebitten in oplossen.
  • Meng wat bakpoeder of maizena met water en schrob er de rand mee weg.

Beeld: iStock

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)