Getty Images

Deze zomerbloemen mag je nu al zaaien

Heb je een zonnige vensterbank in huis? Of misschien wel een verwarmde kas of serre? Dan kun je sommige zomerbloemen al in februari voorzaaien. Geen must, maar wél leuk om al wat zomergevoel in huis te halen! 

6x zomerbloemen (voor)zaaien

Salvia

zomerbloemen voorzaaien
Getty Images

Deze violetkleurige bloemen op donkere stelen doen vaak denken aan lavendel, maar in tegenstelling tot zijn Provençaalse lookalike gedijt salvia wel op elke soort grond. De gemiddelde hoogte van deze blikvanger is ongeveer 50 tot 60 cm. De plant staat graag op een zonnige plek of halfschaduw zonder al te natte voeten.

Bloeitijd: juni- augustus.

Reukerwt

zomerbloemen zaaien
Getty Images

Sier- of pronkerwt is een romantische plant die tot wel 2 meter hoog kan klimmen. Het is ook een fantastische snijbloem met een parfum om bij weg te dromen naar zwoele zomeravonden. De eenjarige plantjes zijn ideaal om voor te zaaien in lege wc-rolletjes, want hun wortels zijn nogal lange slungels. Lees er hier alles over: Reukerwten voor de heerlijkste bloemengeur in je tuin.

Bloeitijd: juni – september.

Suzanne-met-de-mooie-ogen

zomerbloemen voorzaaien
Getty Images

Suzanne-met-de-mooie-ogen heeft de mooiste Nederlandse plantennaam, vind je ook niet? Deze razendsnelle klimmer heeft in een mum van tijd steun nodig en houdt van een warme, vochtige plek. De plant is gelukkig langs de huisgevel, in de tuin, in de bloembak en zelfs in de woonkamer.

Bloeitijd: juni-oktober.

Leeuwenbek

zomerbloemen voorzaaien
Getty Images

De bloemen van de leeuwenbek doen effectief denken aan een echte leeuwenbek. Ze worden ongeveer 100 cm hoog en geven je bloemenperk een vrolijke schwung! Vooral de verschillende kleurschakeringen kunnen rekenen op veel ‘oh’s en ah’s’.

Bloeitijd: juni-september.

Siertabak

zomerbloemen voorzaaien
Getty Images

Siertabak, wat een decoratief plantje en een echte vlindermagneet! Deze eenjarige bloeit er de hele zomer lang op los en wordt zo’n 150 cm groot. De buisvormige bloemen openen overdag of in de avond (afhankelijk van de soort) en eens ze open zijn, geuren ze lekker sterk.

Bloeitijd: juni-september.

Pluimspirea

zomerbloemen zaaien
Getty Images

Pluimspirea lijkt dan wel op pluimen, maar als je wat dichterbij komt, zie je allemaal fijne, kleine bloemetjes in trossen. De bijenplant, die zo’n 80 cm hoog wordt, past ook mooi in een vaas of je kunt ‘m perfect drogen om een droogboeket van te maken. Je vindt ze in de kleuren rood, wit en roze.

Bloeitijd: mei – juli.

Bloemenliefhebber? Lees dan zeker verder:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content