Uit het hart van Hannelore: “Het is maar een ziekenwagen, herhaal ik bij mezelf. Maar even sta ik weer op straat, net als toen”

Uit het hart van Hannelore: “Het is maar een ziekenwagen, herhaal ik bij mezelf. Maar even sta ik weer op straat, net als toen”
© Ann De Wulf

Begin 2019 verloor Hannelore plots haar grote liefde Stijn aan hartfalen. In haar columns vertelt ze elke week over haar leven als jonge weduwe met twee kinderen.

Opnieuw een ambulance in de straat

Stijn en ik hadden handen aan ons lijf. We waren geen luie mensen en hadden genoeg verstand om de dingen slim aan te pakken, dus kochten we een bouwval in de stadsrand. We hadden enkel en alleen oog voor de heerlijke tuin, waar we – ik geef het toe – compleet verblind door waren. Pas daarna keken we naar het half ingestorte huis. Maar bij iets wat terug moet worden opgebouwd, heb je alle vrijheid om er iets ‘van jezelf’ van te maken. Dus kozen we resoluut voor open ruimtes, veel ramen, veel lichtinval. Met de hulp van een architect probeerden we bovenop het gelijkvloers vier verdiepingen in het huis aan te brengen waar er oorspronkelijk maar drie waren. We braken de volledige binnenkant van het huis uit, om nieuwe verdiepingen te steken, met als gevolg dat de ramen die we in de oorspronkelijke gevel hadden laten zitten, plots over twee verdiepingen doorliepen. Daardoor komt er nu zowel in de leeshoek als in de kamer erboven een berg licht binnen via dezelfde glaspartij, aan de straatkant, maar zonder extra inkijk. ’s Avonds valt het licht van de straatlantaarns de leesruimte binnen en af en toe licht het huis op door een voorbijrijdende wagen. Omdat de leesruimte zich op de eerste verdieping bevindt, laat ik de rolgordijnen meestal voor wat ze zijn. Op de één of andere manier is het fijn om straatleven te horen en te zien.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

LEES MEER VAN HANNELORE BEDERT:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)