Uit het hart van Hannelore: “Als kinderen wéten dat ze mogen praten of huilen wanneer ze dat willen, dan kunnen ze zich op meer plaatsen dan enkel thuis, veilig voelen”

Uit het hart van Hannelore: “Als kinderen wéten dat ze mogen praten of huilen wanneer ze dat willen, dan kunnen ze zich op meer plaatsen dan enkel thuis, veilig voelen”
© Ann De Wulf

Begin 2019 verloor Hannelore plots haar grote liefde Stijn aan hartfalen. In haar columns vertelt ze elke week over haar leven als jonge weduwe met twee kinderen.

Een ode aan de school van mijn kinderen

Op de school van de kinderen wordt afscheid genomen van de directrice, die met pensioen gaat. Omwille van corona is het geen afscheidsfeest zoals het zou moeten zijn, maar de dag zomaar laten passeren, wil niemand. Dus kunnen ouders via een livestream volgen wat de kinderen op de speelplaats doen en worden we er – helaas – nog eens goed op gewezen hoe moeilijk eender welk soort afscheid is met een mondmasker op en zonder de vele knuffels. Voor de directrice lijkt het mondmasker deze ene keer zeer welgekomen. Je kunt een pak beter wegsteken hoe je emoties het overnemen achter zo’n lapje stof, ik kan het weten.

Aan de ouders werd gevraagd om na school een erehaag te vormen, dus staan we z’n allen aan de schoolpoort, allemaal met een mondmasker op, flink op anderhalve meter, in de gietende regen. En we applaudisseren, met liefde.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

LEES MEER VAN HANNELORE BEDERT:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)