Uit het hart van Hannelore: “Hoelang mag dat, aankloppen bij vrienden en zeggen: het lukt me niet?”

Uit het hart van Hannelore: "Hoelang mag dat, aankloppen bij vrienden en zeggen: het lukt me niet?"

Begin vorig jaar verloor Hannelore (36) plots haar grote liefde Stijn aan hartfalen. In haar columns vertelt ze elke week over haar leven als jonge weduwe met twee kinderen.

Gouden vrienden

Hoelang kan je mensen lastigvallen met je verdriet? Tot hoeveel weken, maanden, jaren na wat het verdriet veroorzaakt heeft, mag je aankloppen en zeggen: “Het lukt me niet”? Hoelang houden vrienden zoiets vol? Wat als ze het beu worden? Wat als ze je gewoon liever hebben wanneer je vrolijk bent, wanneer het verdriet niet op je gezicht af te lezen valt? Al zo vaak heb ik wakker gelegen en gedacht: was alles nog maar zoals het vroeger was. Het wordt moeilijk wanneer je jezelf met een schuldgevoel opzadelt, wanneer je denkt dat je anderen lastigvalt met je verdriet. Van lotgenoten hoorde ik dat het een fase is waar je door moet, dat ook die fase weer overgaat. Maar nu zit ik er middenin. En het is zoeken.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

LEES MEER VAN HANNELORE BEDERT:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)