Uit het hart van Hannelore: “Weg met die feestdagen. Voor even. Tot ik er weer gelukkig van kan worden”

Uit het hart van Hannelore: “Weg met die feestdagen. Voor even. Tot ik er weer gelukkig van kan worden”
© Ann De Wulf

Begin 2019 verloor Hannelore plots haar grote liefde Stijn aan hartfalen. In haar columns vertelt ze elke week over haar leven als jonge weduwe met twee kinderen.

Bye bye kerstboom

De feestdagen zijn achter de rug – ik reken er ook de wandelingen en vuurkorfmomenten na datum bij – en er gaat een zucht van verlichting door mij heen. Ik heb de kerstperiode altijd wat druk gevonden, maar sinds het zonder Stijn moet, zijn het ook erg confronterende dagen. Het was voor iedereen een rare periode dit jaar, aangezien corona vrolijk roet in menig feestmaal strooide, maar toch: het blijven dagen waarop iedereen de warmte van gezin en familie opzoekt. En hoewel ik aan dat laatste geen gebrek heb, kunnen we er niet omheen: er is altijd die lege stoel aan de feesttafel, altijd maar die leegte. Zelfs in coronatijden, wanneer je de feesttafel moet laten voor wat ze is, is de leegte voelbaar. Ik vermoed dat dat nooit zal veranderen, het wordt hooguit misschien wat draaglijker.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

LEES MEER VAN HANNELORE BEDERT:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)