Comme chez Koen: “Je kind opvoeden voelt vaak aan als een experiment dat je niet zelf in handen hebt”

Comme chez Koen: "Je kind opvoeden voelt vaak aan als een experiment dat je niet zelf in handen hebt"

Libelle-columnist Koen Strobbe (56) is auteur en woont met zijn vrouw Ilse en zoon Kwinten in het zuiden van Frankrijk. In zijn wekelijkse column vertelt hij over zijn leven in ‘la douce France’.

Je kind opvoeden voelt vaak aan als een experiment dat je niet zelf in handen hebt. Ik denk terug aan een poos geleden, vlak voor ook de Franse scholen dichtgingen. Ik stop met de auto voor de schoolpoort. Kwinten stapt uit, graait zijn rugzak van de achterbank en verdwijnt in het gewriemel van de overige scholieren. Terwijl ik hem nakijk, vraag ik me af hoe hij zich eigenlijk voelt tussen al die Franse kinderen. Want uiteindelijk hebben Ilse en ik gekozen om ons leven naar een ander land te verplanten, terwijl hij die keuze nooit zelf heeft mogen of moeten maken.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)