©GettyImages

Deze 3 types vrienden heeft iedereen nodig in z’n leven

In ons ‘drukke leven’ maken we soms niet genoeg tijd voor vrienden, al is het wel belangrijk. De ene is het al wat meer waard dan de andere, maar één ding is zeker: deze drie soorten vrienden verrijken je leven en moet je dus koesteren.

“Er zijn drie soorten vrienden die iedereen in z’n leven moet hebben: iemand waarmee je kunt praten, iemand waar je op kunt rekenen en iemand waar je plezier mee kunt maken”, dat zegt William Rawlins, professor Interpersonal Communications aan de universiteit van Ohio en auteur van ‘The Compass of Friendship’. “In mijn vak heb ik met een heleboel mensen gesprekken gehad over hun vriendschappen. Wat me opviel is dat, ongeacht hoe oud iemand is, onze verwachtingen over onze vrienden hetzelfde blijven”, beweert Rawlins.

De professor koppelt de belangrijkste eigenschappen aan elk type:

Iemand waarmee je kunt praten

Als je in de knoop zit met je carrière, als je ex je opnieuw berichten stuurt of wanneer je het gewoon even beu bent thuis, kan het goed doen om je hart te luchten bij een vriendin. Deze persoon is meer dan een klankbord. Het is iemand die van jou een beter mens maakt, die jou het juiste pad opstuurt.

Iemand waarop je kunt rekenen

Vriendschap is ook weten dat je dag en nacht op iemand kunt rekenen, op eender welk moment: ze komt je halen aan het vliegveld wanneer de trein niet komt opdagen, ze leent je een paar schoenen uit voor een belangrijk feest of ze past op je kinderen wanneer jij naar de dokter moet. Wetende dat ze altijd voor jou klaarstaat, geeft jouw een gevoel van comfort en stabiliteit. En dat heb je nu net nodig!

Iemand waarmee je plezier kunt maken

Er is niets zo leuk als plezier maken met vrienden. Het geeft een gevoel van vrijheid, wat een uitje met collega’s of familie moeilijk kan evenaren. Wanneer je een vriend hebt die niet dezelfde verplichtingen heeft als jou, tegenover je echtgenoot of collega’s, dan kan het feest pas echt losbarsten. Ontspanning heeft iedereen nodig.

Bron: realsimple.com / Foto: GettyImages

Nood aan nog meer vriendentips? Lees ze hier:

 

Partner Content