echte vriendschap

7 signalen die wijzen op échte vriendschap

Door De Redactie

Heb jij een beste vriendin waar je altijd op kan rekenen? Dat is al een goed begin en een eerste signaal dat jullie goede vrienden zijn. Ontdek ook de andere 6 geheimen van een échte vriendschap. Zo blijven jullie zonder twijfel vrienden voor het leven!

Zijn jij en je beste vriend(in) twee handen op één buik? Dan herkennen jullie zich vast in de volgende kenmerken.

Onze gouden tip? Probeer altijd alles bij te leggen, want geef nu toe… er is toch niets zo leuk als een vriendschap voor het leven?

Het is oké… om van mening te verschillen

Het is niet omdat jullie beste vriendinnen zijn dat jullie het over alles eens moeten zijn. Het is net leuk als jullie eerlijk zijn en elkaars mening waarderen. Pro’s en contra’s maken gesprekken des te interessanter.

Geheimen vertel je niet door

Dé bouwsteen van echte vriendschap is wederzijds vertrouwen. Je geeft jezelf beetje bij beetje bloot, en je bekijkt hoe de ander ermee omgaat. Als jullie respectvol met elkaars geheimen omspringen, is dat erg waardevol voor jullie band. Het is fijn om iemand te kunnen vertrouwen, maar ook om vertrouwd te worden.

Vergeten en vergeven

Misschien verliezen jullie elkaar voor een lange tijd uit het oog. Studies, werk, verhuis, een nieuwe relatie… zijn de meest voorkomende oorzaken. Toch is dat geen reden om na al die tijd geen contact meer met elkaar op te nemen. Ook bij een heuse ruzie is het soms beter om elkaar te vergeven. Na een korte babbel voel je je opgelucht en valt er een last van je schouders.

Steun elkaar in slechte tijden

Het leven is onvoorspelbaar. Als een relatie stukloopt of je even geen raad meer weet met jezelf, kun je rekenen op je vriendin. Ze vraagt geen uitleg, maar ze is er gewoon voor jou. Kunnen rekenen op je vriendin in een moeilijke periode is goud waard.

Complimentjes doen wonderen

Vriendschap groeit als je elkaar bevestigt en in staat bent om elkaars successen te vieren. Als je merkt dat het goed gaat met je vriendin, zeg haar dat. Als je toont dat je trots bent op je vriendin, geeft dat een boost aan jullie vriendschap.

Investeer in je vriendschap

Spreek regelmatig af met je vrienden en onderneem samen leuke dingen. Doe moeite om elkaar te begrijpen en er voor elkaar te zijn in goede én slechte tijden. Een vriendschap waarin je geen tijd, aandacht en energie investeert, bloedt uiteindelijk dood.

Me-time = we-time

Lachen en huilen jullie op hetzelfde moment? Dan heeft jullie vriendschap een stapje voor. Elizabeth Vermont van de Universiteit van Vermont deed er onderzoek naar. Ze noemde het i-sharing, een psychologische vaststelling dat we ons verwant voelen met mensen die op hetzelfde moment hetzelfde denken en voelen. Dat kan over kleine dingen gaan: samen lachen met een filmscène of dezelfde mening hebben over iets.

Mis ook niet:

Partner Content