Houden onze verzorgers het nog vol?

Houden onze verzorgers het nog vol?
© Getty Images

De coronapandemie duurt nu al zo lang dat onze zorgverleners uitgeput geraken. Ze werken zich te pletter, en daarnaast is er ook de zorg om hun gezin. Hoe houden ze dat nog vol?

Erika werkt op Intensieve Zorgen en leerde gamen op de Nintendo Switch van haar zonen

Erika (42): “Tijdens de eerste golf ademden we covid. Dag en nacht covid, covid, covid, er was geen ontsnappen aan. We werkten op adrenaline en stonden niet veel stil bij hoe ons leven verliep. Maandenlang heb ik in een soort van overlevingsmodus gezeten en eigenlijk heb ik er weinig herinneringen aan. Die hele periode is een soort waas geworden en hoewel we na die eerste golf zeiden: ‘Dit nooit meer’, zitten we er nu toch weer middenin. Er zijn opnieuw extra bedden voorzien, opnieuw extra shiften. Ik zag al zes verlofdagen in rook opgaan en mijn viervijfdejob werd ongevraagd omgetoverd in een fulltime. Er zitten amper recuperatiedagen tussen de zware werkblokken en door de continu wisselende shiften heb ik het gevoel van een permanente jetlag. De tweede golf valt me nog zwaarder dan de eerste, want onze ‘heldenmoed’ maakt plaats voor boosheid, vermoeidheid en frustratie.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)