Openhartig: Annelies raakte verlamd na een noodlottige val

Openhartig: Annelies raakte verlamd na een noodlottige val
© Getty Images

Sinds ze drie jaar geleden van tien meter hoog naar beneden viel, zorgt Annelies (35) voor haar kindjes vanuit haar rolstoel. “De laatste jaren waren onmenselijk zwaar, maar ik ben er nog. En daar ben ik blij om.”

Annelies: “Wat er die 29ste maart 2017 precies gebeurd is, weet ik niet meer. Het enige wat ik met zekerheid weet, is dat ik van het balkon van mijn appartement naar beneden ben gevallen, tien meter omlaag.” Van de dag zelf herinnert ze zich niks. Meer zelfs, de twee à drie jaren die eraan voorafgingen, zijn volledig uit haar geheugen gewist. “Een paar maanden voor mijn val was de relatie met mijn toenmalige vriend na twee jaar op de klippen gelopen. De kinderen vertelden dat hij een fijne stiefvader was, ik heb foto’s en filmpjes van hem gezien. Maar hij zegt me niks. En toen ik de kinderen weer terugzag nadat ik acht maanden op intensieve zorg had gelegen, dacht ik: zo groot dat die geworden zijn! Om maar te zeggen: een paar jaren die uit je geheugen gewist zijn, dat is echt raar.”

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Uit: Libelle 26/2020 -Tekst: Annelies Dyck

Meer openhartig verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)