"Young woman embracing her pets, dog and cat."

Helft van de baasjes vindt huisdier belangrijker dan partner

Door De Redactie

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat heel wat mensen hun huisdier belangrijker vinden dan hun partner. Sterker nog: heel wat mensen zouden hun partner dumpen, indien er geen ‘match’ is met hun huisdier. 

Honden- en kattenbaasjes zijn over het algemeen erg gek op hun huisdier. Ze zien hun lievelingsbeestje als een volwaardig lid van de familie. Het is dan ook geen verrassing dat huisdieren de laatste jaren op een voetstuk geplaatst worden.

Partner of huisdier?

Uit een onderzoek bij een duizendtal Amerikanen van Rover, een netwerk van babysitters voor honden, blijkt dat baasjes meer belang hechten aan hun huisdier dan aan hun partner. Daarnaast toont de studie aan dat dat twee op de drie baasjes meer foto’s maakt van hun viervoeter dan van familie of vrienden.

Het gaat zelfs zo ver dat het dier een belangrijke rol speelt in het liefdesleven van zijn baasje. Zo’n 29% heeft zijn of haar hond al eens meegenomen tijdens een date. 47% zou eerder zonder zijn lief kunnen dan zonder zijn viervoeter. En de echte dierenfanaten zouden zelfs een geliefde dumpen voor hun hond of kat.

Bron: Metro 

Lees ook:

 

Partner Content