Is chocolade beter dan seks?

Door De Redactie

Chocola is goed voor je! Mocht je een excuus  nodig hebben om straks die hele reep chocola in één keer achterover te slaan...  bij deze!

Hoe komt het toch dat de meeste mensen zo gek zijn op chocola? De verklaring is simpel.

Het lekkers bevat onder meer suiker en vet. En die ingrediënten maken in de hersenen serotonine vrij. Dat is een stof die een positieve werking heeft op je humeur en je een goed gevoel geeft. Als dat geen prettig nieuws is!

Anti-oxi-wat?

Maar in chocola zitten nog meer fijne stofjes: flavonoïden, dat zijn antioxidanten. Ze beschermen je cellen, weefsels en DNA tegen vernietigende aanvallen van buitenaf, dankzij de invloed van onder meer vrije radicalen. Die bescherming kun je goed gebruiken, want vrije radicalen zitten zo’n beetje overal in. Zelfs in de lucht die we inademen.

Eén opvallende ‘maar’: flavonoïden vind je uitsluitend in pure chocolade met een hoog cacao-gehalte. Deze bevat ook minder vet en suiker dan melk- of witte chocolade. In die laatste vind je zelfs helemaal geen cacao.

Zelfs beter dan seks

En ‘last but not least’ zit er in chocolade ook nog fenylethylamine. Een regelrechte topper, want het is de stof die je aanmaakt wanneer je verliefd bent. Voor veel vrouwen gaat het zelfs verder dan dat. Ze vinden chocola zelfs beter dan seks, zo bleek uit onderzoek dat Debra Waterhouse in 1995 deed voor haar boek ’Why women need chocolate’. Chocolade lijmt dus echt een gebroken hart. Een doosje pralines schenken is dus letterlijk liefde geven. Dus laat die clichés voor Valentijn binnenkort maar zegevieren. Chocolade is altijd een schot in de liefdesroos!

Mis zeker niet:

Partner Content