Van links naar rechts: Tinne, Ann B., Isabelle, Bea, Ann N., Ann H., Winny

Jeugdvriendinnen: “Ook al zijn we de 40 gepasseerd, we blijven nog steeds ‘de meisjes’!”

Door Isabelle Ignoul

Op ons nieuwe Libelle Vriendinnen-platform kun je fantastische nieuwe vriendinnen leren kennen, maar er zijn natuurlijk ook vriendschappen die al heel wat jaren meegaan. Zoals die van de jeugdvriendinnen Ann H. (42), Tinne (42), Isabelle (42), Ann B. (43), Bea (40), Ann N. (42) en Winny (42): ze zijn al heel lang 7 handen op één buik!

Sinds de kleuterklas

Ann H.: “Onze vriendschap gaat al heel wat jaren mee. Ik ken Isabelle, Winny en Ann B. al sinds de kleuterklas. In het tweede middelbaar kwamen er nog twee vriendinnen bij: Tinne en Ann N. Doorheen de jaren is ook Bea, de zus van Ann B., een vaste waarde binnen ons hechte vriendinnengroepje geworden.”

jeugdvriendinnen
Samen op vakantie in Lloret de Mar

In goede en kwade dagen

Winny: “Omdat we elkaar al zolang kennen, zijn de herinneringen en mooie momenten dan ook evenredig. We doen heel wat uitstapjes samen en ook onze citytrips zijn steeds memorabel. Echte momenten om te koesteren. En natuurlijk mogen we de grootse momenten niet vergeten: de huwelijken en de geboortes. We hebben dat allemaal van dichtbij meegemaakt en dat is heel bijzonder.”

Ann B.: “Maar natuurlijk zijn er ook moeilijke momenten geweest. Momenten waarop we elkaar extra hard nodig hadden: het verlies van iemands vader, verdriet om zieke ouders, een scheiding, een erfelijke ziekte bij een van de kinderen. En eentje van ons kreeg een beroerte. Op die momenten besef je dat we heel erg kwetsbaar zijn. En dat, naast familie, ook vriendschappen een lichtpuntje in de duisternis zijn.”

jeugdvriendinnen
De ‘meisjes’ op uitstap in Mechelen

Levensgenieters die voor elkaar klaarstaan

Isabelle: “Wij genieten samen echt volop van het leven. Voor elk van onze verjaardagen maken we bijvoorbeeld uitgebreid de tijd om ze te vieren: hapjes, wijn, een stukje taart, … Dan babbelen en lachen we uren aan een stuk. En halen we volop herinneringen op. Sommige verhalen blijven elke keer naar boven komen, maar ze vervelen nooit omdat ze vaak zo hilarisch zijn. Plezier maken staat veelvuldig in ons woordenboek.” (lacht)

Ann H.: “Het mooie aan onze vriendschap is dat we er altijd voor elkaar geweest zijn, en nog steeds zijn. Onze wegen zijn al op verschillende momenten in ons leven gescheiden, of liepen zeker niet gelijk: studeren in een andere stad, verhuizen naar de stad van je partner, single zijn terwijl de rest in de pampers zit, … Maar dat heeft de vriendschap niet stuk kunnen maken. Op de belangrijke momenten zijn we er altijd voor elkaar, en ook als het moeilijk gaat, steunen we elkaar waar maar kan.

Tinne: “En dat zijn dan vaak hele kleine, maar toch grootse, dingen: troosten als er verdriet is, soep of eten maken als iemand ziek is, een kaartje sturen om iemand een hart onder de riem te steken of om gewoon ‘dankjewel’ te zeggen. Kortom: zorgen voor elkaar!”

Meisjes van (over de) 40

Bea: “De eerste keren samen uitgaan, de vele reizen en uren dansen op café zijn dan misschien gepasseerd, toch hebben wij nog vaak samen de slappe lach om niks en kunnen we zonder problemen de draad weer oppikken. Net alsof er geen tijd overgegaan is. Eigenlijk blijven wij altijd ‘de meisjes’, ook al zijn we de 40 gepasseerd.” (lacht)

Ann N.: “Het mooie aan onze vriendschap is ook dat we elkaar inspireren, hoezeer we ook van elkaar verschillen en met verschillende dingen bezig zijn.”

jeugdvriendinnen
Tripje Hasselt

Samen naar New York

Ann H.: New York staat op de planning als we 50 jaar worden. En tot die tijd proberen we nog van heel veel momenten te genieten met elkaar. In deze coronatijden besef je des te meer hoe belangrijk menselijk contact is, en om elkaar fysiek te ontmoeten. We whatsappen gelukkig veel nu en houden elkaar op de hoogte. Vooral ook om de twee verpleegkundigen onder ons een extra hart onder de riem te steken. Zijn staan mee in de frontlinie en doen dat top! We zijn met z’n allen heel erg trots op hen! En stiekem ook op elkaar, denk ik. Misschien moeten we dát in de toekomst maar eens wat vaker uitspreken naar elkaar toe.” (lacht)

Foto’s: eigendom vriendinnen

Meer lezen over jeugdvriendinnen? Lees volgende week een nieuw verhaal!

Deze jeugdvriendinnen-verhalen wil je vast ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content