Links: Alexandra. Rechts: Petra

Jeugdvriendinnen: “Samen een cateringbedrijfje uitbouwen, dat is onze droom”

Door Isabelle Ignoul

Nieuwe vriendschapsbanden smeden, niets zo fijn als dat. Maar natuurlijk zijn er ook vriendschappen die al heel wat jaren meegaan. Zoals die van de jeugdvriendinnen Alexandra (44) en Petra (43).

Samen in de klas

Alexandra: “We verschillen een jaartje in leeftijd, maar toch belandden Petra en ik samen in de kleuterklas. Dat kwam omdat we in een erg kleine kleuterschool zaten. Iedereen kende iedereen dus. Maar toch was er met Petra van meet af aan een speciale klik. Althans, volgens onze ouders. Want zelf kunnen we ons dat niet meer zo goed herinneren. (lacht) En toch verloren we elkaar daarna, in de lagere school, een beetje uit het oog.

jeugdvriendinnen
Links: Petra. Rechts: Alexandra

Klarinet in de Harmonie

Maar echte vriendschappen komen altijd weer boven water. Als tiener vonden we elkaar weer terug … in de Harmonie! We speelden dan toevallig ook nog eens hetzelfde muziekinstrument: klarinet. Onze vriendschap is toen heel sterk gegroeid. We deden en beleefden alles samen, zoals tieners dat doen: we hadden liefjes in dezelfde vriendenkring, gingen naar fuifjes met véél jenever … Kortom: een zalige tijd!

jeugdvriendinnen
Tweede rij. Links: Petra. rechts: Alexandra

We zijn allebei ook al jaren fan van The Dinky Toys. Gelukkig krijgen we een voorkeursbehandeling door een familielid in de groep. (lacht) Wat we ook nog altijd heel erg graag doen samen, net zoals vroeger: een festivalleke… Werchter Classic, Live is live in Zeebrugge, de Lokerse Feesten … En niet te vergeten, onze vele memorabele avonden op de Gentse Feesten: meebrullen met Eddy Wally, Chris Hageland, Christoff, …  Zalige tijden!

Muziek zorgde en, zorgt nog altijd, voor de grootste verbinding tussen ons. Dat is echt gegroeid door samen uit te gaan.

jeugdvriendinnen
Grote fan van The Dinky Toys!
jeugdvriendinnen
Samen festivals afschuimen

Vriendschap steeds intenser

“Eigenlijk lopen we vandaag elkaars deur niet plat, maar we weten dat we er altijd voor elkaar zijn, wat er ook gebeurt. Meer nog: ik vind dat onze vriendschap nog intenser is geworden met de jaren. Dat is vooral het geval nadat ik Petra vier jaar geleden een grote verrassing bezorgde: ik vroeg haar om meter te worden van mijn jongste dochter. Sindsdien zijn we nog meer elkaars steun en toeverlaat geworden. Maar zonder druk te leggen bij elkaar.

Opmerkelijk eigenlijk dat onze wegen in die lange periode – we vierden vorig jaar onze 40 jaar vriendschap – nooit gescheiden zijn. Er waren natuurlijk weleens wat minder drukke periodes, in onze studieperiode bijvoorbeeld. Maar we verloren elkaar nooit echt uit het oog. Ook niet toen we trouwden en aan een gezin begonnen. Nog een leuk toeval: ik leerde mijn man veertien jaar geleden kennen via de valentijnseditie van Libelle.” (lacht)

Samen dromen koesteren

“Petra en ik, we zijn écht een goed team. Zo goed zelfs dat we samen een droom koesteren: we zouden graag een eigen cateringbedrijfje willen beginnen in een gerestaureerde hoeve. Petra zorgt voor de organisatie en de aankleding, ik neem de keuken voor mijn rekening. En misschien doen we ooit nog eens een citytrip, zonder man en kinderen. (lacht)

Foto’s: eigendom vriendinnen

 

Lees over twee weken een nieuw jeugdvriendinnenverhaal!

Wil je ook samen met je bestie schitteren op Libelle.be? Stuur dan snel een mailtje met jullie verhaal en een paar foto’s (een paar jeugdfoto’s en een paar recente) naar isabelle.ignoul@libelle.be. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

Deze jeugdvriendinnenverhalen wil je vast ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content