Links: Christa. Rechts: Ann

Jeugdvriendinnen Ann en Christa: “De zorgen in ons leven droegen we samen, dat maakte het een stuk lichter”

Door Isabelle Ignoul

Op ons Libelle Vriendinnen-platform kun je fantastische nieuwe vriendinnen leren kennen, maar er zijn natuurlijk ook vriendschappen die al heel wat jaren meegaan. Zoals die van de jeugdvriendinnen Ann (50) en Christa (50).

Al 40 jaar lief en leed

Ann: “De Chiro heeft de basis gelegd voor onze hechte vriendschap. In 1981 leerden we er elkaar kennen en er was onmiddellijk een klik tussen ons. Die klik groeide uit tot een hechte en onverwoestbare vertrouwensband. Dus we deelden dan ook alles met elkaar: onze eerste geheimpjes, samen in ‘t geniep afspreken om naar onze vriendjes te kunnen gaan, avonturen beleven op Chiro- of zomerkamp …

jeugdvriendinnen
Links: Ann. Rechts: Christa

 jeugdvriendinnen

En later waren we er altijd op elkaars grote levensgebeurtenissen: onze beide huwelijken, samen uitkijken naar de geboorte van onze kindjes … Dat zijn echt momenten om te koesteren. Maar ook als het wat minder ging, stonden we klaar voor elkaar. Toen ik scheidde bijvoorbeeld, of als er een probleem was met een van de kinderen … Die zorgen droegen we echt samen. En dat maakte ze toch een stuk lichter.

jeugdvriendinnen

Elke dag chatten

En ook nu we vijftigers zijn, zien we elkaar nog altijd elke week en chatten we bijna dagelijks. Al is het maar om elkaar goeiemorgen te wensen. We kennen elkaar na al die jaren ook zo goed dat we maar een half woord nodig hebben om te weten hoe de ander zich voelt. En als dat niet zo goed is, dan maken we bewust tijd voor elkaar: eens gaan wandelen of even bellen. Dat kan al wonderen doen.

jeugdvriendinnen

In 2019 zijn we samen naar Barcelona geweest om onze vriendschap te vieren. Dat was echt een fantastische reis. En dat samen genieten doen we heel bewust: eens naar zee onder ons twee, of met onze mannen erbij een weekendje weg … Onze vriendschap is zo fijn omdat we gewoon onszelf mogen zijn bij elkaar. Er is nooit een oordeel en dat maakt het zo’n verademing.

jeugdvriendinnen

Elkaar verrassen

Wat ik ook zo fijn vind aan Christa is dat ze zo attent is. Soms verrast ze mij met een simpel kaartje, maar haar woorden zijn dan zo warm en lief. Op zulke momenten pink ik een traantje weg en ben ik extra dankbaar dat ze in mijn leven is.

jeugdvriendinnen

Vorig jaar heb ik haar een album cadeau gedaan, met foto’s van onze 40 jaar vriendschap. Ik vond dat getal zo’n mooie mijlpaal. En twee jaar geleden heeft ze, samen met mijn dochter en een paar vrienden, ook een verrassingsfeest voor mij georganiseerd. Elkaar eens verrassen, dat is toch gewoon fantastisch? Ze is echt een vriendin uit de duizend.”

Foto’s: eigendom vriendinnen

 

Lees over twee weken een nieuw jeugdvriendinnenverhaal!

 

 

Deze jeugdvriendinnenverhalen wil je vast ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content