Krachtige vrouwen: Germaine ging na de dood van haar man en moeder in een sociaal verpleegtehuis werken

Krachtige vrouwen: Germaine ging na de dood van haar man en moeder in een sociaal verpleegtehuis werken
Getty Images

Het leven kan je voor zware beproevingen stellen. Maar het spreekwoord zegt: ‘What doesn’t kill you, makes you stronger.‘ In deze minireeks vertellen vijf lezeressen over hoe ze weer opveerden na hun tegenslag, en waar zij hun kracht uit putten.

Germaine was heel haar leven huisvrouw. Na de dood van haar man en moeder ging ze werken in een sociaal verpleegtehuis.

Groot verlies

“Ik vond het mijn plicht om nog wat van het leven te maken. Zo had mijn moeder me opgevoed: vijf minuten klagen en dan doorgaan”

Germaine (65): “Ik heb mijn man en moeder verloren in hetzelfde jaar, in 2016. Mama was 87 en had baarmoederkanker. Ik ben enig kind, ik deed zo veel mogelijk voor haar. We belden elke dag, ik deed de boodschappen en de laatste maanden, toen ze fel achteruit ging, verzorgde ik haar. Haar dood kwam niet onverwacht, maar dat doet altijd pijn natuurlijk.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer straffe verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)