Krachtige vrouwen: Lief werd ontslagen op haar 52ste, maar ondanks haar CVS behaalde ze nog een diploma leerkracht

Krachtige vrouwen: Lief werd ontslagen op haar 52ste, maar ondanks haar CVS behaalde ze nog een diploma leerkracht
Getty Images

Het leven kan je voor zware beproevingen stellen. Maar het spreekwoord zegt: ‘What doesn’t kill you, makes you stronger.‘ In deze minireeks vertellen vijf lezeressen over hoe ze weer opveerden na hun tegenslag, en waar zij hun kracht uit putten.

“Ik lag vaak nog voor acht uur al uitgeteld in bed, maar ik heb het gehaald. De dag dat ik mijn diploma kreeg, was ik supertrots”

Lief (64): “Mijn ontslag was een ijskoude douche, ik had het totaal niet zien aankomen. Ik kreeg goeie evaluaties, ik deed mijn werk graag. Ik was opvoeder op een internaat. We hadden een heel jong team, en er waren al wel twee oudere collega’s ontslagen. Had het met mijn leeftijd te maken? Ik weet het niet, ik heb nooit een deftige uitleg gekregen. Ze wilden me nog overplaatsen naar een afdeling met volwassenen, en omdat ik dat niet zag zitten, volgde mijn ontslag.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer straffe verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)