Krachtige vrouwen: Nowelle overwon haar depressie door er niet langer tegen te vechten

Krachtige vrouwen: Nowelle overwon haar depressie door er niet langer tegen te vechten
Getty Images

Het leven kan je voor zware beproevingen stellen. Maar het spreekwoord zegt: ‘What doesn’t kill you, makes you stronger.‘ In deze minireeks vertellen vijf lezeressen over hoe ze weer opveerden na hun tegenslag, en waar zij hun kracht uit putten.

“Je voelt zelfs geen liefde meer voor je geliefden. Je weet dat ze er is, maar je voelt niks meer stromen. Dat is een depressie”

Depressie

Nowelle (33): “Aan mensen die geen depressie kennen, probeer ik weleens uit te leggen hoe het voelt als je nergens meer zin in hebt. Je kunt niks bedenken waar je vrolijk van wordt. Je geniet niet van een vakantie, van een babbel met een vriendin, van iets leuks kopen of lekker eten. Je voelt zelfs geen liefde meer voor je geliefden. Je weet dat ze er is, maar je voelt niks meer stromen. Dat is een depressie.

Ik was halfweg de twintig en kreeg na een jaartje aanmodderen de diagnose van mijn huisarts. Het was niet zo dat ik de hele tijd verdrietig was. Ik werd net zo vaak overvallen door golven van angst, of ik was apathisch en lusteloos of net heel boos en gespannen – emoties die elkaar in hoog tempo afwisselden. Een aanleiding was er niet, ik zat gewoon in een crisis en had het gevoel dat ik mezelf langzaam kwijtraakte. En ik voelde me belachelijk omdat ik de kracht niet meer had om positief te zijn, om gewoon de dingen ‘los te laten’.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer straffe verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)