Mijn verhaal: Ellen, de mama van baby Pia, blikt terug op een bewogen jaar

Mijn verhaal: Ellen, de mama van baby Pia, blikt terug op een bewogen jaar

Het verhaal van Pia, het baby’tje waarbij vorig jaar een ongeneeslijke ziekte werd vastgesteld, liet niemand onberoerd. Alleen een peperduur geneesmiddel van 1,9 miljoen euro kon haar redden. Na een succesvolle geldinzameling waarbij heel wat Vlamingen hun steentje bijdroegen, kreeg Pia de levensreddende prik. Vandaag kijkt mama Ellen terug op een bewogen jaar.

“De euforie na de geldinzameling was zo groot, dat iedereen dacht dat het leed geleden was, maar voor Pia moet het moeilijkste nog komen”

Ellen: “Toen ik een jaar geleden in Libelle mijn verhaal deed over de geldinzameling voor ons dochtertje Pia, zaten we met ons gezin middenin een gigantische emotionele rollercoaster. Op amper enkele dagen tijd was toen bijna twee miljoen euro opgehaald voor de gentherapie die de effecten van Pia’s spierziekte SMA (spinale musculaire atrofie) zou terugschroeven. Sommige mensen waren bang dat de medicatie weinig effect zou hebben, omdat Pia er veel te lang op heeft moeten wachten, maar twee à drie maanden na de behandeling begonnen we duidelijke vooruitgang te merken.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer pakkende verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)