Mijn verhaal: Greet had een psychische stoornis waardoor ze van zichzelf vervreemdde

Mijn verhaal: Greet had een psychische stoornis waardoor ze van zichzelf vervreemdde
Getty Images

Jarenlang voelde Greet zich als een vervreemde versie van zichzelf. Dit is haar verhaal over depersonalisatie en hoe ze het overwon.

Greet (53): “In 2016 kreeg ik de diagnose spierreuma. Ik had zoveel pijn en mijn spieren waren zo verkrampt dat ik op handen en voeten de trap op moest kruipen. Zelfs mijn haar kammen, lukte niet meer. Een zware cortisonekuur werd opgestart, maar ik reageerde er slecht op en voelde me zwak en apathisch. Op een middag lag ik te rusten, toen ik opeens drie schokken in mijn achterhoofd voelde. Je kunt het vergelijken met statische elektriciteit, zoals bij het vastnemen van een deurklink in de winter. Knets. Ik ging rechtop zitten en stelde tot mijn verbazing vast dat mijn zicht helemaal anders was. De omgeving was helder en duidelijk, maar toch zat er een waas voor, zoals warmtenevels boven een asfaltweg in de zomer. Het leek alsof ik vanonder een stolp naar de wereld keek.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Ook deze lezeressen doen hun verhaal:

 Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes! 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)