Mijn verhaal: Erna en haar dochter vangen minderjarige vluchtelingen op

Mijn verhaal: Erna en haar dochter vangen minderjarige vluchtelingen op
Getty Images

Erna doet al jarenlang waardevol werk als voogd, maar sinds kort vangt haar gezin ook minderjarige vluchtelingen op. Dit is haar verhaal.

Erna (57): “Elk kind heeft recht op een veilige omgeving. Vanuit die overtuiging ben ik met pleegzorg begonnen. Ik bood al langer hulp aan niet-begeleide minderjarigen in opvangcentra, als voogd. Soms waren daar erg jonge kinderen bij. Als ik dan vroeg waarom zo’n kind niet naar een pleeggezin ging, was het antwoord meestal dat er gewoonweg niet genoeg opvanggezinnen waren. Toen ik dat thuis aan mijn dochter vertelde, antwoordde ze: ‘Waarom worden wij dan geen pleeggezin?’

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

MEER OPENHARTIGE VERHALEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)