Mijn verhaal: Inges veertienjarige zoon liep van huis weg

Mijn verhaal: Inges veertienjarige zoon liep van huis weg
Getty Images

Dat Inges zoon Lukas op een nacht van huis zou weglopen, had ze nooit zien aankomen. Vandaag blikt ze terug op die heftige periode in haar leven.

Inge (40): “Lukas was een vrolijk kind. Hij lachte veel, hield van flauwe mopjes… Hij was door iedereen graag gezien. Dat hij op een nacht van huis zou weglopen, had ik nooit van hem verwacht, ook al ging het al even niet zo goed met hem.

Toen Lukas tien was, is mijn vader heel onverwachts uit het leven gestapt. Voor Lukas was dat een zware klap. Zijn opa was een vertrouwenspersoon voor hem, en Lukas voelde zich door hem in de steek gelaten. Een paar maanden later stierf ook mijn schoonmoeder, precies op de dag dat we Lukas’ verjaardag vierden. Hij zat vol boosheid, onbegrip en verdriet, maar wilde er niet over spreken. We hebben hem verschillende keren meegenomen naar een psycholoog, maar ook daar zei hij geen woord. Van een kind dat graag plezier maakte, veranderde hij in een ernstige tiener. Toen vorige zomer ook mijn relatie met zijn vader stuk liep, was dat voor Lukas opnieuw een zware dobber. Ik ben degene die vertrokken is, en dat nam hij me erg kwalijk. Intussen was ik zelf in een depressie beland. Achteraf denk je: ik ben er niet genoeg geweest voor Lukas, maar toen was het roeien met de riemen die ik had.

Wil je graag verder lezen?
Dan vragen wij je om eenmalig een gratis account aan te maken. Vanaf dan krijg je ongelimiteerd toegang tot al onze artikels en video’s.

Op zoek naar meer info over het onderwerp of wil je zelf een onrustwekkende verdwijning melden? Surf naar childfocus.be of bel hun gratis noodnummer 116 000.

Uit: Libelle 43/2019 – Tekst: Lien Lammar

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)