Mijn verhaal: Lisa heeft de ziekte van Lyme en kijkt de toekomst met een bang hart tegemoet

Mijn verhaal: Lisa heeft de ziekte van Lyme en kijkt de toekomst met een bang hart tegemoet
Getty Images

Lisa lijdt sinds 2018 aan de ziekte van Lyme, als gevolg van een ongemerkte tekenbeet. Sindsdien draagt ze de zware gevolgen en is ze elke dag bang voor de onvoorspelbaarheid van de ziekte.

Lisa (49): “Toen ik aan het einde van de zomer van 2018 een rare vlek in mijn knieholte kreeg, vermoedde mijn man Vik een tekenbeet. Maar volgens dokter Google was het symptoom daarvan een rode kring, en omdat het eerder een bloeduitstorting leek, was ik niet ongerust. Toen er na een maand geen beterschap was en Vik bleef aandringen, ging ik toch naar de huisarts. De bloedanalyse gaf Vik gelijk: een teek, besmet met de Borrelia-bacterie, had me ongemerkt gebeten en zo had ik de ziekte van Lyme opgelopen. De huisarts gaf me een antibioticumkuur van drie weken en daarna zou ik genezen zijn. Maar na de kuur bleef ik me uitgeput voelen.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)