Mijn verhaal: Nicole werd tijdens de lockdown ontslagen via whatsapp

Mijn verhaal: Nicole werd tijdens de lockdown ontslagen via whatsapp
© Getty Images

Je ontslag krijgen is een pijnlijke ervaring. Zeker als het dan ook nog eens op een afstandelijke manier gebeurt, zoals bij Nicole. Zij kreeg van haar baas via whatsapp te horen dat ze was ontslagen. 

Nicole (58): “Ik ben salesmedewerker geweest, ik heb het wagenpark beheerd, ik heb wat van alles gedaan tijdens mijn twaalfjarige carrière bij het schoonmaakbedrijf waar ik werkte. Ik was flexibel, gemotiveerd en ging met mijn jaarlijkse doelstellingen ambitieus aan de slag. Ik voelde me goed op kantoor. Enkele collega’s werden vrienden, de bazen waren menselijk en apprecieerden onze inzet. In 2013 werd ik wegens een reorganisatie aan de deur gezet. Ik was niet de goedkoopste werkkracht, en een efficiëntieoefening van de holding boven ons bedrijf berekende dat ik, samen met nog enkele collega’s, moest vertrekken. Dit eerste ontslag kon ik nog plaatsen. Ik was 51 en uiteraard was er verdriet. Los van het afscheid dat me zwaar viel, werd ik wel netjes uitbetaald, toonde het management zich menselijk en vond ik via outplacement snel een nieuwe job waar ik vlug weer mijn draai zou vinden. Verder van huis, dus niet ideaal. Maar kom, ik had werkzekerheid.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Uit: Libelle 01/2021 – Tekst: Els De Ridder

MEER OPENHARTIGE VERHALEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)