Mijn verhaal: Tine ontdekte dat ze kanker had dankzij de gynaecologe van haar zus

Mijn verhaal: Tine ontdekte dat ze kanker had dankzij de gynaecologe van haar zus
Getty Images

Toen de gynaecologe van haar zus voorstelde om de vrouwen van Tines familie te laten testen op het erfelijke gen dat eierstokkanker veroorzaakt, twijfelde Tine niet: haar moeder was er immers aan overleden. Uiteindelijk bleek niet enkel dat ze drager van het gen was, maar dat er zelfs al kankercellen in haar lichaam gevonden waren.

Tine (58): “Mijn moeder was 62 toen ze stierf aan eierstokkanker en het scheelde niet veel of ik had hetzelfde lot ondergaan. Had ik me niet laten testen op het erfelijke gen, dan zou ik er te laat bij geweest zijn. Dat besef voelt heel raar aan.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)