Openhartig: als je het huis van je ouders moet leegmaken

Openhartig: als je het huis van je ouders moet leegmaken
Getty Images

Als je ouders overlijden of naar een rusthuis verhuizen, blijf jij achter met de loodzware taak om je ouderlijke huis leeg te maken. Een emotionele opdracht, zo vertellen Karin, Mieke en Diane.

Karin moest het huis leegmaken dat ze al zestig jaar van binnen en buiten kende

“Aan sommige dingen hecht ik zoveel belang dat ik ze nooit zal weggooien, zoals mijn moeders portefeuille”

Karin (60): “Mijn ouders verhuisden naar het huis van mijn grootmoeder toen zij overleed en ik op het punt stond te trouwen. Toch voelde het huis van mijn grootouders als mijn ouderlijke huis. Zestig jaar lang had ik er herinneringen opgebouwd, want als kind bracht ik veel tijd bij mémé door. Al mijn speelgoed lag daar en ik had zelfs mijn eigen bloemenhofje in haar tuin. Na school stopte ik eerst met de fiets bij mijn grootouders en ik ging er vaak logeren tijdens de vakanties. Ik voelde me er echt thuis.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)