Van buur naar beste vriend: deze buren vertellen hoe hun hechte band is ontstaan

Van buur naar beste vriend: deze buren vertellen hoe hun hechte band is ontstaan
© Getty Images

Ze zijn bovenstebeste buren voor elkaar: ze lenen melk en eieren van elkaar, passen op de kinderen en steunen elkaar door dik en dun. Hoe hun warme verhaal ooit startte, vertellen ze hier.

Hoe de band met je buren zomaar kan uitgroeien tot een hechte vriendschap

Tussen buren Carine en Jeannin kwam de klik toen ze allebei revalideerden

Carine (53): “Tien jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met onze buurvrouw Jeannin, een kranige dame van begin zestig, die elke dag een ommetje maakte met haar chihuahua Gismo. Soms liepen we haar tegen het lijf in de hal van ons appartementsgebouw, of maakten we een praatje op straat. Maar verder dan een babbel kwam het niet. Tot ze vertelde dat haar een zware tijd te wachten stond: de strijd tegen kanker. Toeval of niet, net op dat moment stond ik voor een rugoperatie en een lange revalidatie, waardoor ik wekenlang thuis zou zijn. Terwijl Jeannin vol goede moed elke chemokuur en alle bestralingen onderging, ging ik wandelen met haar hondje Gismo. Zo had het beestje genoeg beweging, kon ik elke dag een uurtje naar buiten en kon Jeannin zich concentreren op haar strijd. En met succes, want ze is intussen helemaal genezen en gaat weer elke dag op pad met haar geliefde viervoeter. Maar één ding is zeker: na al die maanden onze kleine en grote zorgen met elkaar gedeeld te hebben, is de band sterker dan ooit. Zo zetten we wekelijks Jeannins vuilniszakken buiten, maken we meer tijd voor een goede babbel en komt Gismo binnen en buiten gelopen. Heerlijk is dat.”

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)