Tussen passie en frustratie: zorgverleners openhartig over de intensieve coronatijden

Tussen passie en frustratie: zorgverleners openhartig over de intensieve coronatijden
Getty Images

Een job in de zorg vraagt om passie, gedrevenheid en een serieuze dosis doorzettingsvermogen. Maar door de hoge werkdruk én de intensieve coronatijden zitten steeds meer zorgverleners op hun tandvlees.

Leen (53) werkt als thuisverpleegkundige voor het Wit-Gele Kruis in Oudenaarde.

“We blijven gewoon gaan. Omdat we voelen dat onze patiënten ons nodig hebben”

Ik herinner me nog goed de thuisverpleegkundige die altijd langskwam bij mijn inwonende bomma. Ze nam tijd om te luisteren, om te verzorgen en voor een koffietje achteraf. Ik keek naar haar en voelde haar werkplezier. Het leek me een fantastische job. Het deed me kiezen voor de studie verpleegkunde waarna ik, in ‘87, bij het Wit-Gele Kruis Oudenaarde begon. Ik werk er ondertussen drieëndertig jaar en heb binnen de organisatie zowat alles gedaan. Maar corona zette alles op zijn kop. Ik gaf me op voor het regionale ‘cohortteam’, dat uitrukt om besmette coronapatiënten te verzorgen. Tot op vandaag voer ik voor ziekenhuizen coronatests uit bij patiënten die geopereerd moeten worden. Het zijn uitzonderlijke tijden.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)