Als vluchteling had Sahadi tot zijn vijftiende geen schoolbank gezien. Vandaag is hij directeur

Als vluchteling had Sahadi tot zijn vijftiende geen schoolbank gezien. Vandaag is hij directeur
Getty Images

Sahadi heeft in zijn jonge leven al ontzettend veel meegemaakt. Hij vluchtte met zijn gezin uit Afghanistan en belandde met zijn gezin in armoede. Op zijn vijftiende kwam hij in België terecht, waar hij zijn talent voor lesgeven ontdekte. Dit is zijn verhaal. 

Sahadi (33): “Dat ik ooit schooldirecteur zou zijn, had ik nooit durven te dromen. Als kind ben ik zelf nooit naar school kunnen gaan. Ik ben geboren in Afghanistan, waar mijn vader leerkracht en imam was. Hij was ruimdenkend, waardoor hij regelmatig in conflict kwam met de lokale autoriteiten. Toen ik één jaar was, hebben mijn ouders beslist om met hun vier kinderen te vluchten. Eerst naar Pakistan, daarna naar Iran en Turkije.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)