Mijn verhaal: Evy kampt al haar hele leven met een atypische eetstoornis

Mijn verhaal: Evy kampt al haar hele leven met een atypische eetstoornis
Getty Images

Al meer dan 20 jaar kan Evy sommige dingen niet eten. Pas recent kreeg ze een diagnose: ARFID, een aandoening waarbij je voedsel met een bepaalde kleur, smaak of textuur mijdt. Dit is haar verhaal.

Evy (29): “Als het gaat over eetstoornissen denkt iedereen onmiddellijk aan anorexia of boulimie. Maar mijn strijd gaat niet over niet wíllen eten, maar niet kúnnen eten… Als baby was ik al een moeilijke eter. Gaf mama me fruitpap, dan kwam het er meteen weer uit. Volgens de artsen was het reflux. ‘Niets om je zorgen over te maken’, zegden ze. Maar wat mijn ouders ook probeerden, ik hield niets binnen. De gevolgen waren dramatisch: ik zat ver onder mijn gewicht, mijn zicht ging achteruit en ik kreeg platvoeten.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)