Mijn verhaal: Tristan raakte als kind besmet met hiv

Mijn verhaal: Tristan raakte als kind besmet met hiv
Getty Images

1 december is Wereldaidsdag. Een dag waarop we een ziekte in de kijker zetten waar nog steeds – onterecht – een taboe op rust. Ook Tristan, die als kind besmet raakte, wil mee de onwetendheid uit de wereld helpen.

Tristan (40): “Ik hoorde voor het eerst over aids toen Freddie Mercury stierf. Ik was tien jaar en had zelf nog geen flauw idee dat ik hiv had. Ik ben geboren met hemofilie, een erfelijke afwijking in de bloedstolling, dus kreeg ik vanaf mijn geboorte wekelijks injecties met stollingsstoffen uit donorbloed. Helaas zat daar ook besmet bloed bij. Toen ik vier jaar was, kregen mijn ouders te horen dat zowel ik als mijn oudere broer, die ook hemofilie heeft, hiv én hepatitis C hebben.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Tekst: Kathleen Geenen

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)