Uniek gesprek met Willy Sommers: “Mijn vader overleed toen ik op fanreis was. Dat was een heel moeilijk moment” (deel 2/5)

Door Jolien Thieleman

Bij Libelle lieten we de zon in ons hart, want we ontvingen de übersympathieke Willy Sommers voor een openhartige babbel. Hij bracht daarbij een aantal nostalgische foto’s mee van bijzondere momenten uit zijn leven, waar hij graag uitgebreid over vertelt.

Vorige week kon je het eerste deel van deze reeks bekijken. Vandaag heeft Willy het over hoe hij als jonge kerel met zijn succes omging en de sterke band met zijn ouders.

De koning van het Vlaamse lied

Willy Sommers heeft geen introductie meer nodig. Een van Vlaanderens meest iconische zangers, de koning van het Vlaamse lied, staat intussen 50 jaar op de planken en verovert nog steeds menig harten terwijl hij moeiteloos alle generaties weet samen te brengen. Zowel jong als oud zingen grote hits als ‘Zeven anjers, zeven rozen’, ‘Als een leeuw in een kooi’ en ‘Laat de zon in je hart’ noot voor noot mee. En de hitmachine draait nog steeds op volle toeren, want Willy’s agenda staat al goed gevuld tot zelfs eind volgend jaar, met optredens in het binnen- én buitenland.

Willy Sommers over de band met zijn ouders

Muziek is Willy’s leven – dat wist hij ons zelf te vertellen – maar er is natuurlijk ook meer dan dat. Redactrice Lynn ontving Willy in het zonovergoten Oostduinkerke voor een nostalgisch gesprek. Kijk je mee naar de bovenstaande video?

Met dank aan Westtoer en Villa Paradis (Koksijde-Oostduinkerke) voor de mooie videolocatie.

Bekijk zeker ook de andere delen:

En mis deze video met Dana Winner niet:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!