Verborgen verdriet: Gerda vindt het erg dat ze nooit grootmoeder zal worden

Verborgen verdriet: Gerda vindt het erg dat ze nooit grootmoeder zal worden
© Getty Images

Iedereen houdt wel iéts verborgen voor de buitenwereld, maar sommige geheimen wegen zwaarder dan andere… Zo heeft Gerda het er erg moeilijk mee dat ze geen kleinkinderen zal krijgen en probeert al jarenlang haar verdriet te verdringen.

Gerda kan moeilijk aanvaarden dat ze geen grootmoeder zal worden

Gerda (75): “Als ik mijn vriendinnen trots zie uitpakken met foto’s van hun kleinkinderen, moet ik altijd even slikken. Op zulke momenten breekt mijn hart, al laat ik dat nooit merken. Ik gun mijn vriendinnen hun grootmoedergeluk volledig. Maar ik zou dat geluk gewoon ook zo graag zelf willen ervaren…

Intussen weet ik wel zeker dat ik nooit het plezier van kleinkinderen zal kennen. Mijn man en ik hebben één zoon van 48, Marc. In het verleden heeft hij wel een paar relaties gehad, maar daar bleef het ook altijd bij. Toch ben ik lang blijven hopen dat het er nog van zou komen. Rond nieuwjaar vroeg ik bijvoorbeeld altijd wat ik Marc mocht wensen ‘voor het nieuwe jaar dat zou komen’. Zelf doelde ik daarbij natuurlijk vooral op huisje, tuintje, boompje. Maar na een paar jaar heb ik die nieuwjaarswens opgegeven, omdat ik merkte dat Marc daar niet op zat te wachten. Intussen heeft hij zelfs al jaren geen vriendin meer gehad en is hij zo’n typische verstokte vrijgezel geworden: hij werkt lange dagen, reist veel en amuseert zich met zijn vrienden. Zelf lijkt hij perfect tevreden met zijn situatie, dus probeer ik dat ook te zijn, voor hem.

Graag verder lezen of kijken?
Dan vragen wij je om nu EENMALIG en GRATIS een account aan te maken. Vanaf dan krijg je toegang tot al onze artikels en video’s en krijg je deze melding niet meer te zien.
...

Meer openhartige verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes! seconden

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)