Vrouw met een missie: Pia is de steun en toeverlaat van een voetbalteam voor thuislozen

Pia is 35 jaar, heeft drie kinderen รฉn een bijzondere job. Ze is de steun en toeverlaat van de Antwerp Streetboys, een voetbalploeg voor thuislozen. Een job die wij liever een missie noemen.

Steun en toeverlaat voor thuislozen

Pia houdt van sport en haar medemens. En dan klopt een job als deze helemaal, vindt ze. Bang is ze nooit. “Je moet ze leren kennen, natuurlijk, maar eens je hun vertrouwen hebt, is mijn beroep het schoonste dat er is”, klinkt ze vol trots.

Geen 9-to-5

Deze job afbakenen lukt niet natuurlijk. Maar dat neemt Pia er graag bij: “Ten eerste zijn alle matchen uiteraard tijdens het weekend. En de vragen en steun die deze thuisloze mannen en vrouwen nodig hebben, reikt vaak verder dan voetbal of de daguren alleen. En dat kan, dat is part the job. Ze mogen me alles vragen, maar ik ben wel niet altijd de juiste persoon om hen verder te helpen. Dan verwijs ik door. En niet-dringende problemen die me midden in de nacht bereiken, pik ik de volgende dag weer op.”

Ontdek Pia haar Antwerp Street Boys en missie in bovenstaande video.

Zin in meer video’s van straffe vrouwen?

Volg ons opย Facebook,ย Instagram,ย Pinterestย en schrijf je in op onzeย nieuwsbriefย om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!