3x manieren om je koopgedrag in toom te houden

Door Celine Werner

Schrik je ook zo bij het zien van het bedrag dat je deze maand weer uitgegeven hebt aan kleding en schoenen? Misschien is het dan tijd om jouw koopgedrag wat in te tomen! Blijft de verleiding toch té groot? Misschien helpen deze tips je wel. 

Jouw persoonlijke boekhouding

Tel eens uit hoeveel je moet uitgeven aan je huur, boodschappen, en andere kosten. En bepaal dan voor jezelf hoeveel je mag uitgeven aan de ‘leuke dingen’. Natuurlijk is het dan belangrijk dat je je dan aan dat bedrag houdt, anders heeft het maar weinig zin.

Maak ook een lijstje van alles waar je geld naartoe gaat. En met alles bedoelen we écht alles, zo ook het pakje kauwgum dat je in het tankstation kocht. Op die manier maak je je meer bewust van je aankopen.

Ken jezelf

Weet je dat je zeer impulsief bent, en geen uitverkoopbordje kunt voorbijlopen zonder de winkel binnen te wandelen? Probeer dan zoveel mogelijk de winkelstraten te vermijden. En al zeker tijdens de solden. Schrijf je ook uit voor de mails van alle webshops die je leuk vindt, want dat is pas de kat bij de melk zetten.

Weg met die kredietkaart

Akkoord, in noodgevallen komt zo’n kaart van pas. Maar laten we eerlijk zijn: je gebruikt de kredietkaart voornamelijk voor online aankopen, of dingen je op dat moment niet kunt betalen.

En? Ga jij een poging wagen om je centen niet (onnodig) aan rokjes en sandalen te besteden?

Bron: libelle.nl – Beeld: gettyimages.be 

Ook lezen:

Partner Content