Aha: ken jij deze slimme bespaartips al?

Aha: ken jij deze slimme bespaartips al?

Van de vakantie hebben we dubbel en dik genoten, maar dat is helaas ook te zien aan onze portemonnee. En al het schoolgerief dat kindlief nodig heeft, maakt de situatie er niet beter op. Hoog tijd dus om een paar slimme bespaartips uit onze mouw te toveren. Tadaaaa!

Dé bespaartips die je thuis kunt toepassen

  1. Mijd de snoepautomaat, en breng iets lekkers mee van thuis. Voor die snelle snack uit de automaat betaal je meer dan voor het tussendoortje dat je kocht in de supermarkt.
  2. Drink kraantjeswater. In geïndustrialiseerde landen als het onze is water uit de kraan vaak zelfs gezonder dan gebotteld mineraalwater.
  3. Door de helderheid van het beeldscherm van je computer te verlagen, en alleen op batterij te werken (met de stekker alleen in het stopcontact om op te laden) bespaar je flink wat euro’s.
  4. Laat je de kraan onnodig doorlopen tijdens het tandenpoetsen? Dan weet je wat er jou te doen staat.
  5. Wist je dat je door een minuut korter te douchen 10 liter water kunt besparen? Wow, tel eens uit hoeveel dat dan is voor een volledig gezin.
  6. Ontdooi je koelkast en diepvries regelmatig: 2 millimeter ijs kan je verbruik al flink verhogen.
  7. Zet je een raam open voor frisse lucht, terwijl de verwarming aan staat? Zet deze dan wat lager.
  8. Is een van je huishoudtoestellen aan vervanging toe? Doe dan — voordat je je een nieuw apparaat aanschaft — wat onderzoek rond het verbruik. Een koelkast met een A+-label bijvoorbeeld zal je veel schelen op je energierekening.
  9. Laat je was buiten drogen, als het mooi weer is. Je bespaart er energie en geld mee, en bovendien ruikt je was ook veel beter. Win-win!
  10. Apparaten blijven energie verbruiken, ook als je ze niet gebruikt. Zoals opladers bijvoorbeeld. Trek ze uit het stopcontact!

Bron: margriet.nl – Beeld: istosckphoto.com

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)