5x makkelijke manieren om geld te sparen voor jouw droomreis in 2018

5x makkelijke manieren om geld te sparen voor jouw droomreis in 2018

Maakte jij eind 2017 ook een lijstje met jouw droombestemmingen in de plaats van goede voornemens? Maar is je salaris wat bescheiden, of spaar je al voor andere belangrijke zaken in het leven? Dan wil dat niet per se zeggen dat de vakantie van jouw dromen een utopie moet blijven. Kijk maar! 

U can’t touch this

Probeer wat je bij elkaar gespaard krijgt op een rekening te zetten waar je niet zomaar geld van kan halen. Want de verleiding kan soms groot zijn, en voor je het weet, blijft er enkel nog budget over voor een dagje Oostende.

Iedere maand een vast bedrag

Maandelijks een vast deel van jouw loon automatisch naar je ‘reisrekening’ doorstorten is een schitterend idee.

Schrappen wat niet past

Ga eens na waar je het meeste geld aan uitgeeft, en waar je eventueel de kraan kan dichtdraaien. Betaal je bijvoorbeeld maandelijks voor muziekstreamdienst Spotify, maar maak je er eigenlijk niet echt gebruik van? Dan weet je wat er jou te doen staat!

Een centje extra? Dit doe je er best mee!

Mensen met loonsverhoging hebben vaak de neiging om hun levensstijl aan te passen en wat decadenter te leven. Ze geven maandelijks meer uit, en doen sneller grotere aankopen zoals een wagen of appartement. Maar wat als je nu gewoon zou verder gaan met de oorspronkelijk som, en het extra centje gewoon opzij legt? O jawel, die droomreis heb je dan zo bij elkaar gespaard.

Boodschappenlijstjes

Maak een boodschappenlijst alvorens je naar de supermarkt vertrekt. Zo shop je doelgerichter en geef je (meestal) enkel geld uit aan de dingen die je écht nodig hebt.

Bronnen: travelandleisure.com & reishonger.nl

Dit vind je vast ook leuk:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)