edholmullenius.se/blog

10x inspiratie voor deze zomer

Helemaal in een zomerse bui? Deze 10 pins zorgen voor inspiratie voor je huis, tuin én je bord. Scrollen maar.

Food

Hmm, van deze pins komt het water je in de mond!

Eetbare bloemen


Bloemen zijn niet enkel mooi in een vaas op je eettafel, maar ook in je bord! Je kunt heel wat soorten eten die speciaal gekweekt worden, maar ook heel wat groenten en fruit dragen bloemen aan de plant die je perfect kunt opeten. Een boeket op je bord.

Speciale ijsblokjes


Maak je drankjes nóg leuker met deze ijsblokjes. Zo maak je ze: Neem een ijsblokjesvorm en vul een aantal met water of sap. Doe in een aantal wat fruit, zoals bosbessen, frambozen, aardbeien,… Je kunt er ook eetbare bloemetjes indoen om het kunstiger te maken.

Gin


De hype rond gin is al even bezig. Naast de klassieke kleurloze, vind je ook blauwe en roze gin, wauw! Je kunt er ook allerlei garnituren voor kopen, zoals blauwe bloemetjes die je gin-tonic nog harder kleuren, magisch!

Hippe dipjes


Iedereen kent intussen de avocado wel. Je kunt er guacamole van maken die heerlijk is bij tortillachips of op een boterham. Dipjes zijn superpopulair. Naast guacamole zie je nu ook veel meer hummus met speciale smaakjes, tahini en tzatziki. Ideaal om op tafel te zetten bij het aperitief.

Fruitsalade zonder afwas


Koop voor je fruitsalade naast je klassiek fruit zoals appels en aardbeien ook een paar meloenen en/of een watermeloen. Als je die mooi uitholt, kun je ze gebruiken als kom. Milieuvriendelijk én jij hebt minder afwas.

Home

Ook binnen breng je de zomer in huis met deze creatieve pins.

Orange is the new black


Ben je de kleur op je muren moe? Probeer eens aardetinten zoals terracotta of mandarijn. Deze zachte oranjetinten zijn dé aankomende interieurkleuren en ze brengen de zomer in huis. Zie je dat niet zitten, ga voor zachte kleuren op de muren zoals gebroken wit en breng het oranje aan met wat accenten zoals kussens, een tapijt, gordijnen,… en je bent ook helemaal mee.

Alles met aloë vera


De plant aloë vera viert zijn hoogdagen. Je ziet zijn extract niet enkel overal inzitten, ook veel mensen hebben de plant in huis staan. Hij zuivert de lucht en de gel die in zijn bladeren zit, is een natuurlijk middeltje tegen brandwonden. Toch eens overwegen om ook eentje een plek te geven op je vensterbank.

Planten die niet doodgaan


Vergeet jij ook altijd je planten water te geven? Dan is dit iets voor jou. Geen lelijke namaakbloemen of -planten, maar wel zelfgemaakte. Borduren is weer helemaal hip. Online vind je talloze voorbeelden van borduursels. Neem je naald en draad en ga aan de slag.

Zwevende bloempotten


Oh nee, je hebt weer planten gekocht en je tuin, terras en vensterbank staan al helemaal vol. Geen probleem: Hang ze op. Ga op rommelmarktjes in tweedehandswinkels op zoek naar van die oude tinnen thee- en koffiepotten en zet er je planten in. Boor 3 of 4 gaatjes in, knoop er touw door en hang ze op. Hou wel een laddertje in de buurt om ze water te geven en heel veel liefde.

Vrolijke voortuin


Vergeet je schaduwrijke achtertuin, voortuintjes zijn weer helemaal hip. Hoe klein ze ook zijn, geef ze eens een goede snoeibeurt, tem het onkruid en zet er wat leuke bloemen en planten neer. Een picknickdekentje of wat klapstoeltjes erbij et voila, helemaal klaar voor gezellige onderonsjes met de buren.

Bron: thespruce.com, beeld: edholmullenius.se/blog, Pinterest

Lees ook

Partner Content