© Getty Images

5 nuttige schoonmaaktips van hotelpersoneel

Door Sara Dekens

Niet elke hotelkamer wordt elke keer even grondig gepoetst, zo bleek onlangs uit een televisieprogramma op de openbare omroep. Toch weet het schoonmaakpersoneel in hotels als geen ander hoe je zo efficiënt mogelijk een kamer schoonmaakt. Welke van deze schoonmaaktips pas jij thuis toe?

1. Zorg dat het vuil en de rommel weg zijn

Dit lijkt een van de meest evidente schoonmaaktips, maar dat is het allerminst. Het kost namelijk heel wat tijd om alle vuilnisbakken leeg te maken, alle rommel op te ruimen en ervoor te zorgen dat er niets meer op kastjes, tafeltjes of je bureau staat. Maar het loont dubbel en dik. Als alles opgeruimd is, gaat het eigenlijke poetsen een stuk sneller en ben je minder geneigd om ergens rond te kuisen.

2. Schoonmaaktips: laat de producten hun werk doen

Een van de eerste tips die professionele schoonmakers krijgen, is om hun producten optimaal te gebruiken. Of het nu gaat om schoonmaakmiddelen die je zelf maakt of die je in de supermarkt koopt, het helpt om ze goed te laten intrekken.

Dat is zeker handig in de badkamer! Voor je dus begint met poetsen, spray je de wanden van je douche en spuit je toiletreiniger in de toiletpot. Terwijl jij nog even opruimt of al met de oppervlakken begint, doen de producten al een deel van het zware werk voor jou.

3. Vergeet de gordijnen niet

Staat alles aan de kant en ben je klaar om te stofzuigen? Klop dan eerst even de gordijnen uit. Textiel in de kamers vangt namelijk een hoop stof die niet meteen zichtbaar is. Door met een handdoek op de gordijnen te slaan, klop je het stof eruit en valt het op de vloer. Dat neem je gewoon later mee tijdens het stofzuigen.

4. Altijd stofzuigen voor je met nat poetst

Als je enkel met nat dweilt, is de kans groot dat je het vuil en het stof van de ene kant naar de andere kant verplaatst, en dat kan niet de bedoeling zijn. Met een stofzuiger haal je het grootste vuil al weg, waardoor dweilen dubbel zo snel gaat.

Tip: last van stof of een harig dier in huis, dan is een robotstofzuiger misschien een goede investering. De meeste modellen kun je zo programmeren dat ze elke dag een rondje door het huis doen, waardoor het nooit echt heel smerig wordt.

5. Poets de badkamer als laatste

De badkamer is traditioneel de kamer met de meeste bacteriën. Door deze kamer als laatste te poetsen, ben je er zeker van dat er geen kruisbesmetting plaatsvindt door een gebruikte doek per ongeluk ergens anders te gebruiken.

Nog meer schoonmaaktips voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content