© Getty Images

Aanslag in je bad? Zo los je het op

Door Sara Dekens

Blijft er soms een soort aanslag achter in je bad, ook al maak je het regelmatig schoon op je vertrouwde manier? De kans is groot dat het hardnekkige zeepresten zijn die zich opstapelen en ervoor zorgen dat je bad er vies uitziet. Gelukkig is er een eenvoudige manier om de aanslag op te lossen.

Oorzaak van gele aanslag

Geniet je weleens van een heerlijk badje na een drukke dag op kantoor of een stevige wandeling in het bos? Het warme water in combinatie met een rustgevende badolie doet je vermoeide spieren helemaal ontspannen. Vertoont je badkuip echter een gelige aanslag, dan ziet het er meteen een stuk minder uitnodigend uit.

Die aanslag wordt veroorzaakt door het vuil dat je van je lichaam wast en zich vastklampt aan restanten van je zeep, olie of badschuim. Ook al spoel je de badkuip goed uit na, die resten kunnen hardnekkig zijn.

Zo verwijder je aanslag in je bad

Wil je volgende keer genieten in een schone, witte badkuip? Probeer dan onderstaande tips eens om de vieze aanslag op te lossen:

  • Spray het mengsel op de aanslag in je bad (of douche).
  • Neem een doek of zachte spons en wrijf goed over de vlekken.
  • Laat het een vijftiental minuten intrekken en spoel na.

In de meeste gevallen is het zuur in de azijn voldoende om de zeepresten te verwijderen. Zijn de vlekken hardnekkig, dan kan de toevoeging van soda de oplossing zijn.

Doe wat soda in een kom en voeg azijn toe in een één op drie verhouding. Je zult zien dat het mengsel begint te schuimen. Met een spons en een beetje van het mengsel schrob je voorzichtig de vlekken in je badkuip weg. Spoel grondig na.

Klaar! Tijd om te genieten van een verdiend relaxmoment in je kraaknette bad.

Bronnen: poetsprins.nl, edet.nl, margriet.nl

Meer tips voor de badkamer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content