Swedish topped backed potato with shrimp; Shutterstock ID 274856033

Dit kun je allemaal doen met aluminiumfolie

Door De Redactie

Aluminiumfolie is echt onmisbaar in de keuken. Om ecologische redenen gebruik je boter een brooddoos in de plaats van aluminiumfolie. Maar op sommige momenten gaat er niets boven het typische zilverpapier. Lees snel verder voor meer tips!

Aluminiumfolie is echt onmisbaar in de keuken. Om ecologische redenen gebruik je beter een brooddoos voor je lunch maar op sommige momenten gaat er niets boven het typische zilverpapier.Β 

4x zilverpapier als redder in nood

  • Gebruik zilverpapier om een papillot te maken (ontdek receptjes hieronder). Zuiderse groentjes, een lekker stukje vis en wat wijn in een zilverpapierpakje vormen samen snel een heerlijk avondmaal. Of verpak een aardappel in zilverpapier, voeg een beetje kruidenboter toe en laat alles garen in de oven of op de barbecue.
  • Gebruik een prop aluminiumfolie om je grill weer schoon te boenen.
  • Is je bruine suiker samengekoekt tot een harde klomp? Verpak deze dan in aluminiumfolie en zet vijf minuten in een medium warme oven. De suiker wordt weer zacht en schepbaar.
  • Is je zilverwerk vuil? Vul een bakje met water en wat zout (1 eetlepel zout per liter water). Voeg wat proppen aluminiumfolie toe en laat de chemische reactie zijn werk doen!

 

 

Ook interessant:

Partner Content