8 tips om meer uit je diepvries te halen

8 tips om meer uit je diepvries te halen

Geen tijd gehad voor boodschappen? Dan is je diepvries je redder in nood! Deze 8 tips zijn niet alleen superhandig, op termijn bespaar je ook nog eens tijd en geld.

1. Gesnipperde verse kruiden

Ze peppen elk gerecht op en in de vriezer blijven je kruiden maanden goed.

  • Blancheer je kruiden zo’n 20 – 30 seconden in heet water.
  • Gooi ze vanuit het kookwater direct in (ijs)koud water. De kruiden zijn nu intens van smaak en zullen smaak en kleur beter vasthouden bij temperaturen onder nul.
  • Of kies ervoor om de kruiden ongekookt te bewaren in olie. Doe ze in een ijsblokjesvorm, zo kun je beter doseren.

2. Voorgesneden groenten

Ideaal voor een snelle soep, wok of quiches. Vergeet nooit te blancheren: zo bewaar je geur, smaak, voedingsstoffen en kleur.

3. Bouillons en fonds

Wanneer je bouillons en fonds maakt, heb je gegarandeerd te veel. Vries die smaakbommetjes in mooie porties in, da’s makkelijk voor sauzen, stoofpotjes en soepen. Heb je bijvoorbeeld te veel runderbouillon gemaakt? Dan kun je daar overheerlijke stoverij  of peperroomsaus mee maken.

4. Fruit

De diepvries is de ideale voorraadkast voor smoothies met je favoriete fruit en wat gemixte havermout of granen. Snij je fruit van tevoren in blokjes en doe het in je warme kommetje havermout.

  1. Leg je fruit ongeveer 4 uur op een bakplaat in de diepvries. Dep het fruit goed droog om vriesbrand te voorkomen.
  2. Bewaar je fruit nadien in diepvrieszakjes. Sorteer per smoothie om tijd te winnen!

5. Kliekjesfestijn

Vries een kliekje meteen in en de magnetron helpt je uit de brand. Nog beter: kook een paar avonden bewust te veel en bouw aan een voorraad ‘noodmaaltijden’. Goedkoper en gezonder dan een pizza bestellen.

6. Granen kant-en-klaar

Gebruik een verloren middag of avond om grote hoeveelheden quinoa, pasta of rijst (en in porties) in te vriezen. Dat scheelt tijdens het koken al snel 20 minuten wachten.

7. Zoetekauwen, opgelet!

Een tip waar zoetekauwen van watertanden… Maak de volgende keer dat je koekjesdeeg maakt, een dubbele portie. Vorm koekjes en vries het deeg in een diepvrieszakje in (of in een ijsblokjesvorm). Als je wordt overvallen door een onbeheersbare trek in zelfgebakken koekjes, tover je ze in mum van tijd op tafel.

8. Wijnblokjes

Een scheutje wijn hier en een scheutje wijn daar, recepten staan er bol van. Maar wat doe je met de overgebleven wijn? Gebruik ijsblokjesvormpjes om witte wijn in te vriezen en dat probleem verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ook vruchtensap of tomatenpuree kun je op die manier langer bewaren in de diepvries.

Nog meer leuke keukentips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)