Een lederen jas verzorg je met deze tips

Een lederen jas verzorg je met deze tips

Een (faux-)lederen jasje blijft nog steeds een hip hebbeding én dus een goede investering. Maar hoe zorg je ervoor dat je jas ook in goede staat blijft? Enkele handige tips.

Bescherm met spray

Bescherm je gloednieuwe (faux-) lederen schoenen, jassen en handtassen preventief door ze in te spuiten met een water- en vuilafstotende spray. Doe dit vanop zo’n 20 centimeter en spray niet te veel. Beter is het om meerdere lichte laagjes te spuiten. Herhaal 2x per jaar.

Voedende crème

Voor droge plekken in het leer gebruik je een transparante voedende crème en voor verkleurde of beschadigde plekken kies je best een gekleurd product. Vergeet niet om het leer daarna opnieuw in te spuiten met een water- en vuilafstotende spray.

Truc met talk

Vetvlekken verwijder je door er met een schoon deeltje van het leren kledingstuk over te wrijven. Lukt dat niet, dan kun je de vlek volledig bedekken met geraspt schoolkrijt of talkpoeder. Laat het enkele dagen intrekken.

Onze favorieten mét korting:

1 Samsøe Samsøe – Dores jacket

Bekijk het hier.

2 Marie Méro – bikervest

Bekijk het hier.

3 Benetton – double breasted jas van suédine

Bekijk het hier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)