De mooiste tafeldecoratie voor kerst al gezien? Smakelijk!

De mooiste tafeldecoratie voor kerst al gezien? Smakelijk!

Een mooi versierde kerstboom is één ding, maar ook je tafel hoort op kerstavond een echte blikvanger te zijn. Is je inspiratie een beetje zoek, buiten die grote kerstkrans en dat rode tafellaken dan? Dan geven we jou graag een decoratief duwtje in de rug! 

Overdaad schaadt, maar laat ons eerlijk zijn: met kerst mag je die leuze even laten voor wat ie is! Onze kersttafel moét en zal een waar kunstwerkje worden. Hoe meer, hoe liever.

Laat je inspireren door dit lijstje waarin geen enkel detail over het hoofd gezien wordt: het servies, het tafellaken, de servetten, de servetringen, de naamkaartjes en tafelversieringen… werkelijk àlles zal kerstproof zijn!

Beginnen bij het begin

Uiteraard willen jouw genodigden niet de hele avond in het gezelschap van een kale tafel vertoeven. Een tafellaken of tafelloper is hét onmisbare item dat ook de rest van je tafeldecoratie zal bepalen. Ga je voor ton sur ton of verkies je mix & match? Alles kan, zolang het plaatje klopt!

La Cerise Sur le Gâteau Lina tafelkleed uit Libelle’s kerstshop

Een tafellaken met gouden details of een knalrode tafelloper

zarahome.com

Say my name, say my name

Geef je kersttafel een persoonlijk tintje door naamkaartjes te plaatsen. Pinterest geeft je tal van ideetjes: van eenvoudige naamkaartjes met een dennentakje en eetbare name tags, tot in lasergesneden voornamen op je bord.

Eenvoudig, mooi en lekker, of om mee naar huis te nemen

LHCalligraphy op etsy.com, detuinoptafel.com, joliplace.com

Kerst origami

Verbaas je gasten met een origineel gevouwen servet. Het onderstaande voorbeeld is alvast een leuke suggestie.

Prachtig, toch?

publix.com

Zo maak je het

-Leg het servet plat voor je op tafel en vouw het, naar je toe, in de breedte dubbel. Vouw het daarna van rechts naar links, een tweede keer dubbel.

-Draai het servet een kwartslag, waarna het met de losse punten naar je toe ligt.

-Vouw de vier punten één voor één om naar achteren, waarbij je steeds een kleine strook stof vrij laat tussen de verschillende punten.

-Draai het servet met de gevouwen punten in zijn geheel om. Pak de linkerkant van het servet en vouw deze naar rechts, met de punt tegen de rechterzijkant aan. Pak daarna de rechterkant en vouw deze naar links, op de gevouwen linkerkant.

-Keer het servet weer om, waarbij je het tegelijkertijd zo draait, dat de onderste punt aan de bovenkant komt te liggen en de bovenste punt beneden.

-Vouw de bovenste punt voor de helft omhoog. Doe hetzelfde met de punt van de laag stof eronder, maar steek nu het puntje weg onder de stof van de vorige punt. Doe hetzelfde met de overige drie punten.

Als creatief vouwen wat moeilijk is

Niet helemaal overtuigd? Monddoekjes plooien is absoluut geen noodzaak. Met servetringen of sierlijke servethouders zal je je bezoek evenzeer charmeren.

Servetringen of servethouders zorgen voor dat tikkeltje meer

lattelisa.blogspot.be, hm.com, zarahome.com

Eten en drinken in stijl

Eten doen we ook met onze ogen. Een kalkoen oppeuzelen en de keel smeren met wat Châteauneuf-du-Pape gaan dan ook hand in hand met een mooi servies. Denk je niet?

Wat vind je van deze champagneglazen uit Libelle’s kerstshop ?

Engelachtig gouden bestek en een talloor to die for

zarahome.com

De puntjes op de i

Bestrooi je tafel tenslotte met wat glitters en sterren. Overdrijven mag. Ook kaarsen en wat groensel zijn een goed idee. De kers op de kerststronk, je gelooft het niet: een parfum met kerstgeur!

Breng sfeer met deze geurkaars en vaas uit onze webwinkel!

 

Een stralende tafel en een huis dat naar dennenhout ruikt. Say what?  

hm.com en maisondumonde.com

Nog meer Jingle Bells:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)