Getty Images

Kerstdecoratie aan je muur: zo maak je het makkelijk zelf

Komen de kerstkriebels al naar boven? Haal de crea-doos boven en ga met ons mee aan de slag. Dankzij deze DIY’s tover je in een mum van tijd originele kerstdecoratie aan je muur.

Laat je inspireren door de leukste decoratie!

Kerstdecoratie aan je muur

1. Luchtige kerstballen

Heb je er al eens aan gedacht om een slinger te maken van ballonnen en ze te decoreren als kerstballen? Kies enkele accentkleuren en ga snel aan de slag via deze link (uitleg in het Engels).

2. Kerstboom aan de muur

Geen plaats voor een kerstboom? Dan maak je er toch gewoon eentje zelf! Kies jouw kleur wol en vertrek telkens vanuit hetzelfde punt bovenaan. Zo creëer je in een mum van tijd een kerstboom naar jouw zin. Zo groot, zo klein of zo kleurrijk als jij zelf wil! Afwerken doe je met kleurrijke rondjes uit karton als kerstballen of kleine pomponnetjes.

3. Creatief met je boekenplank

Heb je een boekenkast of enkele plankjes tegen de muur? Dan kan het zeker een leuk idee zijn om je boeken te herschikken tot een mooie kerstboom. Afwerken doe je met enkele leuke decoratiestukjes. Tip: op de rommelmarkt of in de kringloopwinkel kun je vaak heel wat kleine boekjes terugvinden. Kerstdecoratie maken was nog nooit zo makkelijk!

4. Minimalistische kerst

Wil je de kerstsfeer in huis brengen, maar liever geen schreeuwerige kleuren of bombastische kerstdecoratie? Dan is deze mooie, minimalistische DIY iets voor jou. Een mooie stok, wat touw, een paar takjes van een kerstboom en je kunt aan de slag. De volledige werkbeschrijving vind je hier.

Geen typische kerstversiering voor jou? Waag je dan aan deze leuke DIY-sneeuwvlokjes. je maakt ze door heel veel houten ijsstokjes aan elkaar te lijmen en te verven. Hoe je dat precies doet, vind je hier. Minimalistisch en mooi!

5. Houten kerstboom

Een traditionele kerstboom opzetten en versieren, het is ieder jaar een heuse inspanning. Waarom niet eens zo’n houten kerstboom aan de muur proberen? Met enkele houten takken, kerstlichtjes, je mooiste kerstboomdecoratie hang je de mooiste kerstdecoratie aan je muur!

Ben jij ook al helemaal in de kerstsfeer?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content