Getty Images

Feestje in de tuin? Dit zijn je grootste uitdagingen

Door Sara Dekens

Eens de zomer in het land is, is het tijd voor gezellige tuinfeestjes. Erg leuk, maar er zijn wel enkele uitdagingen. Met deze interessante tips kan je party alvast niet meer stuk.

Zitplaatsen voor iedereen?

Weet je hoeveel mensen er naar je feestje in de tuin komen? Dan is het tijd om voldoende zitplaatsen te creëren. Als je er niet voldoende hebt, kun je er huren, of je kunt creatief aan de slag gaan. Wie zegt namelijk dat iedereen op een stoel moet zitten? Verschillende zithoekjes geeft een lossere sfeer. Leg een groot, gezellig picknickdeken op het gras of creëer loungehoekjes met oude pallets en kussens.

Hou er wel rekening mee dat je geen traditionele driegangenmenu op een comfortabele manier kunt eten als je op een picknickdeken zit. Pas je eten aan aan de sfeer van je feestje. Walking dinner of fingerfood is niet enkel makkelijk, het is ook behoorlijk trendy.

Veel te warm of regen?

Het weer is in ons land erg moeilijk te voorspellen en kan dus een serieuze spelbreker zijn als je niet op alles voorzien bent. Een feestje in de tuin is niet altijd even makkelijk te verplaatsen naar een indoor locatie. Veel regen of net erg hoge temperaturen en veel zon kunnen erg vervelend zijn. Voorzie een leuke partytent waaronder je kunt schuilen bij een bui en creëer schaduwrijke hoekjes voor wie het te warm vindt in de zon. Denk aan een paar vrolijke parasols of een groot wit laken dat je boven de tafel hangt. Zo bescherm je je niet enkel tegen de zon, maar creëer je ook een heerlijk romantische sfeer.

Keep it cool!

Als het warm is buiten, is het belangrijk dat je verfrissende drankjes hebt klaarstaan. Je koelkast is waarschijnlijk niet groot genoeg om alles fris te houden, dus voorzie je best enkele alternatieven. Een grote ton of een kruiwagen gevuld met ijs houdt je drankjes heerlijk koel, zelfs tijdens een hittegolf. Iedereen kan er makkelijk bij en het ziet er bovendien erg leuk uit.

Vergeet ook vooral niet om voldoende alcoholvrije drankjes te voorzien als je een tuinfeest organiseert. Water met een beetje fruit of zelfgemaakte ijsthee doet het altijd goed op een feestje in de tuin. Met enkele glazen bokalen en bijhorend tapkraantje kan iedereen zichzelf bedienen. Handig!

10 op 10 voor sfeer

Bij een feestje hoort natuurlijk ook sfeer. Gelukkig is een tuin in de meeste gevallen eenvoudig te versieren. Hang enkele lichtslingers in een boom of tegen een houten schutting. Een lange tafel kun je makkelijk aankleden. Ga voor enkele vaasjes met veldbloemen en kaarsjes of theelichtjes. Een gezellige aankleding hoeft absoluut niet veel te kosten.

Entertain de kids!

Blije kinderen, blije ouders. Laat dat het motto zijn van jouw tuinfeest. De beste manier om de kinderen te entertainen is door een apart kinderhoekje te voorzien. Leg er wat buitenspeelgoed en knutselmateriaal zodat ze zich hier niet hoeven te vervelen. Is het erg warm? Dan zijn waterspelletjes ook dolle pret!

Weg met die vervelende muggen

Niet alleen het weer of zeurende kinderen kunnen een spelbreker zijn, ook muggen zijn erg vervelend. Vervang enkele van je kaarsjes door speciale citronella-varianten of ga zelf aan de slag en maak een muggenbokaal.

  • Dat doe je door enkele takjes rozemarijn en schijfjes citroen en limoen in een glazen bokaal te plaatsen.
  • Voeg nu water toe en enkele druppels etherische olie van lavendel of citroen.
  • Bovenop het water leg je een drijfkaarsje. Perfect om die vervelende beestjes op afstand te houden.

Bron: Pinterest, salino.be

Meer nieuwtjes uit de tuin:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content